SENASTE NYTT!

Missa inte!

Den 1 december börjar vår härliga Friskis-kalender!


Slutet på hösten – början på våren

Vi fortsätter att träna enligt höstschemat till och med vecka 1/2023. Dock blir det en hel del ändringar under december, särskilt kring jul och nyår, så håll koll på schemasidan och Facebook.

Vårterminens schema börjar vecka 2. Det brukar inte bli så många ändringar, men en del nya ledare ska läggas till i schemat. Information kommer så snart schemat är färdigt.


'Kompisvecka under höstlovet

Vecka 44 är det höstlov vilket innebär kompisvecka. Det innebär att du får ta med dig en vän gratis till jympasalarna och till Åda (i mån av plats, då de som inte är medlemmar inte kan boka plats).


utifrån och in

Har du ungdomar i din närhet – missa inte Friskis program Utifrån och in, som finns på vår hemsidaI det här programmet vill Friskis inspirera den som är mellan 13-18 år att hitta en träningsrutin som funkar och samtidigt erbjuda verktyg och övningar för att hantera olika utmaningar i vardagen, som stress, oro eller prestationskrav.


Friskvårdsbidraget

Har du en arbetsgivare som ger dig friskvårdsbidrag varje år? Glöm inte att använda det – till exempel för att köpa träningskort hos Friskis&Svettis! :-)


Glöm inte ...

... att pandemin inte är över. 

  • Träna inte om du känner symptom på förkylning.
  • Gör rent redskap och maskiner när du har tränat färdigt.

Riks håller föreningskonferens

Konferensen kallas FKON, hålls i Solna lördag-söndag 22-23 oktober och är öppen för representanter från alla Friskis föreningar landet runt. Från vår förening åker följande funkisar: Nicke, Lena S, Petra, Maritha och Annso.
Programmet:

  • Nuläge - vår omvärld och Friskis invärld.
  • F&S Riks verksamhetsplan och årshjul/aktiviteter 2023
  • Fokus - digitalisering (utvecklings-roadmap)
  • Återrapportering från stämman: "årsstämma vartannat år" samt "externa samarbeten vs finansiering"
  • I mindre grupper: "Särskilt pandemistöd", "Risk-fond i framtiden?", "Friskis Locations", "Nyheter i Friskis Go"
  • Träning (testa nyheter 2023) eller walk-and-talk med F&S Riks styrelse
  • Fokus - nästa strategi


Missa inte fredagsträningen

Vecka 40 startade vår fredagsträning, ett härligt sätt att avsluta jobbveckan och ladda inför helgen. 
Klockan 17.00 varje fredag kan du glädjas och svettas i spegelsalen på Åda – det är roterande ledare och olika pass varje vecka.
Den 21 oktober kommer Alexandra och kör Power hour. Välkomna!


Tävling i Friskis Go

Alla kan behöva en knuff för att komma loss med träningen. Ta chansen att vinna ett presentkort på Craft värde 500 kronor.
Allt du behöver göra är att logga in i Friskis Go och fylla i tävlingsformuläret där du beskriver vad i Friskis Go som du vill tipsa hela världen om. Du hittar formuläret på startsidan i appen. Tävlingen pågår t o m den 19 oktober 2022. 50 personer har chans att vinna!
Friskis Go är träningsappen för dig som är Friskismedlem med aktivt träningskort. Du hittar den App store och på Google play.


Manifestation på Sergels Torg

Den 1 oktober klockan 13 anordnar Friskis&Svettis Stockholm en stor manifestation på Sergels Torg under parollen #nollkroppshets. Hundratals ideella funktionärer, medarbetare och medlemmar kommer att samlas och måla ”Plattan” Friskisröd. Alla är välkomna att delta i träningsmanifestationen som pågår i 30 minuter. Budskapet om att sätta stopp för kroppshetsen kommer att fortsätta lyftas under hösten av föreningens ideella funktionärer, på anläggningarna och på träningspassen.


Enkäten klar

Stort tack till alla som svarat på vår enkät om träning!
Vi har fått in närmare 150 svar. Enkäten ska nu diskuteras och analyseras av styrelsen och verksamhetsgruppen. En sammanfattning kommer på hemsidan inom kort.


Funkismöte på Åda

Söndag 25 september träffades en stor del av föreningens funktionärer på Åda för upptaktsmöte så här i början på höstterminen. Ledare och värdar hade möten var för sig före lunch, där man bland annat pratade om verksamheten under sommaren som gått och vad som ska hända framöver. Därefter fick alla träna på hjärt-lung-räddning och att linda skadade fötter. Medlemsenkät

I dagarna går ett brev ut till alla medlemmar, med en länk till vår nya träningsenkät. Styrelsen och Verksamhetsgruppen vill kunna erbjuda dig som medlem en så bra och innehållsrik träning som möjligt. Var med och påverka genom att svara på enkäten. Klicka här.


PROVA PÅ-VECKOR

Veckorna 37 och 38 har vi "prova på-veckor". Under den tiden minskas antalet bokningsbara platser på Åda till 75 procent. Resterande platser är fria för "prova på"-motionärer, och även för medlemmar så klart. Kom gärna till Åda även om du fått reservplats, chansen att få träna är stor. 


Trosa tidigt ute

Friskis&Svettis finns i dag på 159 orter – och även utomlands.
Riks har gjort en sammanställning om när de olika föreningarna startade, och det visar sig att Trosa var en av de första orterna som fick en egen förening.

Först var Stockholm, 1978. 
1982 anslöt Eskilstuna, Göteborg, Helsingborg och Östhammar.
1983 kom ytterligare 13 orter, däribland Nyköping.
1984 var Trosa en av de 15 föreningar som startade, tillsammans med bland annat Paris!
Det blir alltså 40-årsjubileum för oss om två år!


Hur länge är mitt träningskort giltigt?

Den frågan har ställts några gånger den senaste tiden. Vår medlemsansvariga Lena svarar så här:
– Du kan försöka se det när du blippar kortet, då kommer det upp på skärmen. Annars kan du mejla till medlemsreg@trosafriskis.se så skickar jag ett svar.

– Om du är nybliven medlem och undrar hur och när du får ditt träningskort, så skickas det hem på posten. Om du haft kort tidigare så laddas det upp med ytterligare en träningsperiod så snart du har betalat.


Nyinflyttade spinningledare

Vi hälsar Pontus Åström och Anki Padellaro välkomna i gänget ledare. Båda är utbildade spinningledare.

Pontus kommer från Södertälje och har flyttat hit men kommer att vara aktiv i båda föreningarna. Han hoppar in som vikarie för Elin redan vecka 37. Pontus är även licensierad i gym och löpning/ute.

Anki har nyligen flyttat hit från Norrtälje och kommer med i gänget successivt under hösten. Tanken är att hon startar med spin distans på söndagar kl 17 från den 6/11.

Pontus


Nyheter från styrelsen

Ett gäng idoga funktionärer har nu gjort Åda höstfint. Fortfarande återstår en del fix.

Vi kommer nu i terminsstarten att skicka ut en enkät till de gamla och nya medlemmar som vi har e-postadress till. Om du inte finns med där men ändå vill tycka till om vår träning, hör av dig till vår kontakt.

Vid styrelsen möte i augusti diskuterades ledarrekrytering. Det har visat sig att två ledare från andra föreningar flyttat till Trosa och vill jobba tillsammans med oss. Närmare presentationer kommer.

Vi kommer att ha ”prova-på-veckor” veckorna 37 och 38, då är det fritt tillträde till all vår träning.
På Åda, där passen i vanliga fall är bokningsbara, kommer 25% av platserna att vara fria för vem som helst. Regeln först till kvarn gäller om det blir trångt. Vill du prova på vårt gym är det lämpligt att du kommer förbi när vi har någon annan aktivitet på schemat, eftersom lokalen är låst övriga tider (kodlås för medlemmar).

I höst har vi utökat schemat för Familjejympa (Hoppis&Skuttis) och vi kommer att köra det under 12 veckor.

Även i år deltar Friskis i kommunens satsning ”Sunt liv” för de kommunanställda.

Nicke/ordförande